logo

logo

26 de juny 2014

VILAMAGORE 2014

Benvinguts a la 21a edició de la Festa del Vilamagore. Enguany hem volgut renovar la festa fidels a la idea de preservació de la nostra història; tot els espectacles giren entorn de l’adaptació teatralitzada de la novel·la de Confidències d’una reina de Teresa Sagrera, feta per en Jaume Baucis i  la mateixa autora. La direcció artística està càrrec de la Judit Lucchetti i en Jaume Baucis. Passeu i endinseu-vos en Vila Magore del segle XII quan en el nostre poble hi havia un palau comtal que era l’enveja de les viles veïnes, una mena d’hotel internacional entre Barcelona i Girona, en el camí cap a França, que comptava amb un mercat per abastir les seves necessitats bàsiques. Entre el juny de 1156 i l’abril de 1157, més de cent persones de diferent condició social hi van fer estada: ambaixadors, mercaders, pelegrins, sarraïns, jueus, cavallers... i els més destacats, el comte de Barcelona Ramon Berenguer IV i la seva esposa la reina Peronella. I molt probablement hi va néixer el seu fill, Alfons I, primer rei de Catalunya-Aragó, ja que sabem que la seva dida, Loreto, era del nostre poble.

La festa començarà a les 18:30h, a les 19:00h començarà l’obra teatralitzada, som conscients que alguns dels espais on transcorren les escenes són petits, però s’ha prioritzat l’entorn històric i la bellesa dels escenaris naturals.


 Mirant el mapa podreu veure on tindran lloc les diferents escenes del teatre, deixeu-vos portar per la màgia d’un somni i us veureu transportats en el temps per un trobador, un grup de música (l’Os Pedrer), unes dansaires, uns timbalers, un falconer, un faquir, un grup de genets, una coral, un grup de lluitadors d’espases i arquers, parades de comerciants... i quasi tres-cents voluntaris que fan possible aquesta festa. Entreu i gaudiu del somni DEL VILAMAGORE 2014!!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada