logo

logo

12 de gen. 2014

L'inici d'un somni

Al 1993 un grup d'entusiastes veïns de Sant Pere de Vilamajor van portar a terme la primera edició de  "Presència històrica e feyts de Vilamagore", una  obra de teatre  que representava una part de la història de Sant Pere de Vilamajor. 

Han passat més de 20 anys  i la festa ha canviat substancialment: es va deixar de fer l'obra de teatre  i es va convertir en un mercat medieval amb un bon espectacle de cavalls i un seguit d'actuacions portades a terme majoritariament pels voluntaris, espases, danses, malabars, petites accions teatrals etc...
Poc a poc la festa ha anat perdent participació per part dels voluntaris i ha anat perdent el seu esperit inicial, on el voluntariat era la base principal.


El novembre de 2013 un grup de voluntaris juntament amb els regidors de cultura i participació ciutadana, es van reunir amb la intenció de fer revifar Vilamagore. Fou el naixement de la Comissió Organitzadora de Vilamagore (COV). 

La COV estableix les bases de  com hauria de ser el nou format de  Vilamagore:

- Es vol que sigui una festa pel poble i pels seus veïns, que gaudeixin  i participin de la festa amb l'objectiu de passar-s'ho bé. 

- Es vol  que sigui  una eina divulgativa que doni a conéixer la rica història de Sant Pere, concretament l'estada dels comte de Barcelona, en Ramon Berenguer IV i Peronella.

- Es vol que hagi un únic fil conductor  i que totes les accions, caracteritzacions  dels personatges, espectacle, etc; segeuixen aquest fil conductor. Es decideix que el fil conductor sigui  la novela de la Teresa Sagrera "Confidències d'una reina". 

Per poder-ho portar a terme es va estructurar organitzativament el COV  en 5 grans àrees: econòmica, animació, màrqueting, logística i artística.  Un representant de cada àrea formarà el grup coordinador del COV   el qual serà l'òrgan decissori màxim.  
Els fonaments estan fets però ens s'ha d'aixecar l'edifici i per fer-ho ens cal la implicació del poble i dels seus habitants.

US ESPEREM
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada